Cannes 2018 – un drum spre egalitate
2 mins read

Cannes 2018 – un drum spre egalitate

Drumul către egalitatea de gen este probabil tema principală a actualului festival de film de la Cannes. Sclipirea paietelor și faldul rochiilor de seară nu ar trebui să fie înșelătoare: astăzi, femeile nu doar stau în spatele camerei de filmare, gestionând sute de membri ai echipajului de filmare, ci produc, de asemenea, blockbusteri. Pentru Catherine Bigelow, a fost rândul lui Patty Jenkins, directorul Wonder Woman, să primească caseta care a devenit campionul box office-ului vara trecută. Patty Jenkins a fost prezentată cu premiul „Femeile din industria cinematografică”, iar toată știința și managementul festivalului au participat la seara de gală. Jenkins a primit ovațiile în picioare.

„La Cannes, există povesti extraordinare despre oameni extraordinari, iar oamenii diferiți au fost întotdeauna onorați, însă, în general, fenomenul Cannes este mai mult o excepție decât o regulă pentru industria cinematografică”, a declarat Patty Jenkins, acceptând premiul. Premiul a fost acordat pentru a patra oară, unor actrițe remarcabile precum Jane Fonda și Isabelle Huppert.

Modă și caritate

Prietenii vechi Karl Bruni-Sarkozy și Naomi Campbell s-au întâlnit la o seară de caritate „Fashion for Relief”, care a avut loc la Forumul cinematografic, care are loc acum la Cannes. Natalia Vodianova și Karl Bruni Sarkozy, prietenul blond al lui Karla Bruni, se afla în aceeași companie a celormai  frumoase și celebre femei.

Tema partidului a reluat tema festivalului, desemnată de organizatori drept „Drumul către egalitate”. Pentru a ajuta pe cei mai puțin norocoși în viață sau deloc norocoși – festivitatea a avut loc cu scopul de a strânge fonduri pentru  Salvați Copiii și Times Up. Partidul însuși, inventat și organizat de Naomi Campbell, este organizat pentru al 13-lea an consecutiv.

Egalitate

De asemenea, 82 de femei s-au adunat împreună pe covorul roșu de la  Cannes și au cerut egalitate în industria cinematografică. De la înființarea forumului cinematografic în 1946, doar 82 de femei au primit dreptul de a lupta pentru Palme d’Or – în contrast cu 1688 de bărbați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *