Ce presupune dezvoltarea personala?
3 mins read

Ce presupune dezvoltarea personala?

Pe piata, la momentul actual, exista numeroase carti despre dezvoltare personala si despre cum sa reusesti sa evoluezi. Insa, oare solutia o gasim in aceste carti, in tot felul de articole pe marginea subiectului sau in… noi? Nu noi suntem cei mai in masura sa ne devoltam, sa crestem, sa evoluam!

Bineinteles, o astfel de carte bine gandita, bine structurata, care include cuvinte si fraze bine alese pentru a stimula cititorul, poate fi intr-o anumita masura o lectura destul de placuta si motivationala. Insa, motivatia suprema, indiferent de domeniul in care vrem sa excelam, trebuie sa vina din interiorul nostru!

Noi suntem cea mai mare forta a vietii noastre! Acest lucru este total adevarat, chiar daca pare doar un alt mesaj motivational dragut! J Depinde doar de noi sa ne dezvoltam atat pe plan profesional, cat si pe plan personal.

Dezvoltarea personala nu este un task pentru care avem un deadline de respectat! Omul, cat traieste invata! Dezvoltarea personala este permanenta si nu se opreste nici la 80 de ani! Mereu putem imbunatati un anumit aspect la noi, mereu putem incerca sa fim mai buni in ceea ce facem!

Nu este gresit sa… gresim!

Ce se intampla daca dam gres? Multe persoane sunt ingrozite de esec, de orice fel de esec! V-ati gandit vreodata la faptul ca, din dezvoltarea personala, fac parte si greselile? Acestea sunt inevitabile si ele ne ajuta de fapt sa ne dezvoltam – sunt o parte la fel de importanta a vietii noastre, precum vointa, pasiunea ori determinarea. Un element fara celelalte, nu functioneaza!Fara greseli, fara un esec ( care, cu siguranta nu se va repeta la nesfarsit ), nu putem creste ca oameni!

Asadar, sa nu va fie frica sa gresiti, iar cand se intampla, nu trebuie sa ramaneti dezamagiti de propria persoana! O greseala este doar inca o lectie ce trebuia invatata!

Devoltarea personala incepe din interior!

In acelasi timp, trebuie sa avem grija si de suflet, nu numai de minte si de trup! Societatea din ziua de astazi devine din ce in ce mai rece, iar tehnologia tot mai avansata o tine strans in mainile ei… de aceea incepe sa dispara motivatia interioara… ea este inlocuita de carti teoretice! In momentul in care reusim sa mentinem un echilibru la nivel psihic si sentimental, acesta se va vedea si la exterior!

Uneori, ne confruntam cu atatea probleme, stres si oboseala, incat uitam sa ne acordam atentie nou, ca oameni! Acest lucru conduce la un dezechilibru emotional si fizic, iar dezvoltarea personala se opreste brusc, pentru ca nu mai gasim puterea sa ne revenim! Ce ar fi de facut? Sa ne amintim, exact in cele mai grele momente, cine suntem cu adevarat si cat de mult valoram de fapt, ca oameni!

Concluzii

Atat timp cat noi nu ne respectam, atat timp cat nu credem in propriile puteri, acest lucru se va vedea si la exterior! Increderea in sine este cea mai importanta – ea permite ( sau nu ) dezvoltarea personala!

In concluzie, din punctul meu de vedere, dezvoltarea personala trebuie sa plece din interior – de la increderea in sine, ganduri pozitive si optimism! Teama de esec este absolut normala si contribuie la modul in care ne formam noi, ca oameni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *