Cum alegem o crema cu protectie solara buna?
3 mins read

Cum alegem o crema cu protectie solara buna?

Sezonul estival a sosit, asadar daca nu v-ati gandit inca sa achizitionati o crema cu protectie solara, atunci ar fi bine sa o faceti! Oricat de mult va place sa va bronzati vara, adevarul este ca expunerea indelungata la razele soarelui precum si expunerea la razele UV au efecte nocive asupra pielii atat pe moment – cand apar arsurile neplacute, cat si in timp – la nivelul tesuturilor si celulelor pielii.

Criterii importante pentru alegerea cremei solare!

Dupa cum am mentionat anterior si cu siguranta acest lucru nu este un secret pentru cei mai multi dintre voi, piata este invadata de produse pentru protectia solara, insa majoritatea nu au nicio legatura cu adevarata protectie, ci au doar un miros frumos ori o textura placuta. Asadar, acordati o mai mare atentie la:

factorul de protectie: determina nivelul de protectie impotriva razelor UVB precum si calitatea si eficienta cremei. Cu siguranta ati observat ca pe ambalaje, sunt inscrise anumite valori ale factorului de protectie ce se incadreaza intre 2 si 50+. Trebuie sa stiti ca, cu cat valoarea inscriptionata pe ambalaj este mai mare, cu atat factorul de protectie este mai puternic si mai eficient;

protectie impotriva razelor UVB si UVA: razele UVB actioneaza doar in sezonul estival, insa razele UVA sunt mai periculoase, pentru ca actioneaza pe tot parcursul anului si contribuie destul de mult la aparitia cancerului de piele! Tocmai din acest ultim considerent, cea mai buna crema cu protectie solara ar trebui sa ofere protectie impotriva ambelor tipuri de raze!

ingrediente folosite: o mare importanta ar trebui sa acordati inclusiv ingredientelor care se regasesc in crema cu protectie solara. Spre exemplu, ingredientele naturale reprezinta un plus de siguranta pentru piele, in special pentru pielea sensibila sau predispusa la reactii alergice. Printre cele mai bune si mai apreciate ingrediente naturale dintr-o astfel de crema, se numara: untul de shea, aloe vera, ceaiul verde, untul de cacao etc.

Tipuri de creme cu protectie solara

Crema cu protectie solara pentru intreaga zi – nu trebuie aplicata decat o singura data, insa recent, studiile au demonstrat ca odata cu trecerea orelor, crema isi pierde din protectie si de aceea este bine sa o aplicati totusi ori de cate ori este necesar.

 Crema cu protectie solara rezistenta la apa – este un tip de crema ideala si foarte practica pentru cei care stau mai mult in apa decat pe uscat.

 Crema cu protectie a tenului – este cunoscut faptul ca pielea tenului este extrem de sensibila la orice varsta iar din acest motiv trebuie protejata mai mult. Cea mai buna astfel de crema are textura usoara si se absoarbe repede in piele.

 Crema cu protectie solara anti-imbatranire – este ideala pentru a proteja pielea impotriva prafului si a poluarii. Acesti doi factori contribuie la imbatranirea pielii si tocmai de aceea, nu ar trebui sa va lipsiti pielea de o protectie eficienta.

Cum aplicati corect crema cu protectie solara?

Crema cu protectie solara se aplica obligatoriu cu maxim 30 de minute inainte de expunerea la soare! Totodata, folositi o cantitate suficienta si acoperiti foarte bine zonele mai sensibile ale corpului precum  ten, spate, picioare sau brate. Indiferent de factorul de protectie pe care il are, crema ar trebui aplicata in mod regulat de-a lungul unei zile la plaja, la interval de 2 – 3 ore. Astfel va asigurati ca pielea este protejata permanent!

Acum sunteti gata sa va bucurati de vara! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *