Cum sa curatati tastatura laptopului: produse si sfaturi
4 mins read

Cum sa curatati tastatura laptopului: produse si sfaturi

Stiati ca o tastatura de computer este unul dintre cele mai murdare lucruri pe care le puteti atinge pe tot parcursul zilei? Va aratam cum  sa curatati tastatura unui laptop in cativa pasi. Pe piata exista ma multe tipuri de tastaturi laptop (https://www.onlaptop.ro/tastaturi-laptop) pe care le poti alege in momentul in care vrei sa iti schimbi tastatura de la laptopul tau dar cel mai bine ar fi sa alegi metoda optima prin care sa protejezi tastatura pe care o ai deja astfel incat sa nu se strice. In felul acesta iti va fi mult mai usor sa ai mereu la indemana un laptop functional.

Cu siguranta va veti gandi la momentele in care ati curatat praful de computerele dvs. Este posibil sa fi folosit servetele pentru a curata ecranul, dar este suficient pentru a curata un laptop? Raspunsul este un nu rasunator. In momentul in care iti alegi tastatura tine cont de faptul ca va trebui sa te bazezi pe ceea ce ai deja pe laptop si prin urmare sa cauti dupa brand, asa cum ar fi tastaturi laptop Lenovo.

Intre golurile tastelor tastaturii puteti strecura tot felul de particule, asa ca va explicam pas cu pas sa curatati atat laptopul, cat si tastatura sa, respectiv tastaturile de calculator desktop.

Acum ne vom ocupa de curatarea laptopurilor.

De ce am nevoie pentru a curata un laptop

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa obtineti toate materialele de care aveti nevoie:

  • Alcool izopropilic de 90%sau mai mult: este un produs care nu dauneaza componentelor interne ale computerului si, desi puteti utiliza alte produse de curatare, acesta este ieftin si sigur. Cu aceasta puteti efectua curatarea fara a va asuma riscuri sau fara a pune computerul in pericol.
  • Servetel de microfibra: va fi necesar pentru curatarea in aer liber.
  • Bete sau tampoanepentru spatiile dintre tastele de pe tastatura computerului.
  • Spray cu aer comprimat:acest lucru va fi util pentru curatarea sloturilor si porturilor echipamentului.
  • Spray dielectric: este un lichid de curatare pentru elemente delicate, ar fi echipamentele electronice.
  • Kituri specifice pentru curatarea laptopurilor: daca doriti o curatare mai profunda, exista si kituri cu tot ce aveti nevoie pentru a lasa un laptop ca nou.

 Cum sa curatati tastatura

 

  • Mai intai, opriti-l si scoateti bateriapentru a  face cat mai confortabil sa va curatati laptopul. Daca este bine conservat, nu va fi necesar sa-l deschideti, deci va fi suficient sa utilizati spray-ul cu aer comprimat din exterior. Acest lucru va scoate tot ceea ce s-a acumulat in interiorul tastaturii computerului.
  • In primul rand, utilizati spray-ul cu aer comprimat putin mai departe de computer pentru a elimina partile mari.Apoi, utilizati varful spray-ului si utilizati-l pe toate fantele, atat tastatura, cat si ventilatia si porturile. Faceti asta cu pufuri scurte si cu sprayul usor inclinat, astfel incat sa scoateti din murdarie in loc sa o impingeti mai departe.
  • Daca o faceti in mod regulat, nu va trebui sa deschideti laptopul pentru a-l curata, impiedicand acumularea prafului in sloturile de ventilatie si in interiorul acestuia. Cu toate acestea, daca nu ati facut-o de mult timp, probabil va trebui sa il deschideti pentru a efectua o curatare profunda.
  • Daca nu exista alta optiune decat sa il deschideti, mai intai ganditi-va ca pot exista mai multe motive pentru ca computerul este atat de bine asamblat si ca cel mai bine ar fi sa apelati la un specialist.Si in al doilea rand, daca nu ati mai facut-o niciodata, va recomandam sa il duceti la un profesionist pentru a curata laptopul fara a risca deteriorarea componentelor. Dificultatea dezasamblarii unui laptop depinde de fiecare model. Poate ca este la fel de usor ca desurubarea catorva suruburi sau trebuie sa dezasamblati placa de baza si alte componente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *