Cum să organizezi un spațiu personal pentru un copil
3 mins read

Cum să organizezi un spațiu personal pentru un copil

Spațiul personal este foarte important în delimitarea activităților unui copil. Studiile au arătat că acesta este, adesea, asociat de către copil cu anumite stări de spirit sau anumite activități, așa că este deosebit de important ca acest spațiu să fie bine structurat și să îi ofere copilului toate condițiile necesare dezvoltării sale armonioase. Citind în continuare acest articol vei afla cum poți organiza camera copilului pentru a-i facilita procesul de dezvoltare, atât din punct de vedere cognitiv, cât și din punct de vedere fizic.

Primul pas: Asigură-i un somn odihnitor!

          Somnul este un proces foarte important pentru un copil – în timpul acestuia copiii se dezvoltă, cresc, își fixează cunoștințele acumulate pe parcursul zilei și ating, ușor, ușor, maturitatea. Este deosebit de important să fie asigurat un mediu care să inspire un somn odihnitor: camera să fie destul de întunecoasă, paleta de culori a acesteia fiind una care să inspire calm și liniște. În camera copilului nu ar trebui să se regăsească lucruri ce pot distrage atenția, cum ar fi calculatorul sau televizorul.

Al doilea pas: Lecțiile și temele vor avea locul lor special!

          Copiii asociază locurile cu anumite activități. La vârste fragede este, oricum, destul de dificil să menții un nivel crescut de atenție al copilului pe parcursul lecțiilor sau al temelor pe care acesta le are de făcut pentru școală sau la meditatii , de aceea, recomandăm ca în camera copilului să existe un birou de lucru unde acesta să își facă mereu temele. În acest mod, în mod subconștient, copilul va asocia acel loc cu activitatea de învățare și îi va fi mult mai ușor să își mențină concentrarea pe tot parcursul acesteia. Încearcă să elimini lucrurile ce i-ar putea distrage atenția din acest spațiu.

Al treilea pas: Nu uita de joacă!

          Pe lângă toate acestea, trebuie, totuși, să nu uităm că spațiul personal al unui copil ar trebui să fie pe placul acestuia. Personajele din ficțiune sau din desene animate, jucăriile și cărțile preferate ale copilului tău ar trebui să își găsească locul în camera acestuia pentru că, până la urmă, încercăm să îi oferim copilului un spațiu care să îi inspire confort și siguranță. Nu te teme să te joci și dă frâu liber creativității atunci când vrei să decorezi spațiul copilui – aceasta este o activitate la care poate participa întrega familie!

          Urmând acești pași, cu siguranță vei reuși să îi creezi copilului tău un mediu perfect în care să se dezvolte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *