Cum se poate trata celulita, acasa?
3 mins read

Cum se poate trata celulita, acasa?

Celulita este o problema pe cat de comuna, pe atat de suparatoare care, in timp, afecteaza femei si barbati din intreaga lume. Aceasta afectiune deterioreaza in mod vizibil aspectul pielii si reduce extrem de mult increderea in sine. Insa, tratamentele impotriva celulitei sunt atat de multe acum, incat nu ar trebui sa fie ignorate de nimeni, mai ales ca s-au descoperit numeroase remedii pentru tratarea celulitei inclusiv acasa, fara plimbari saptamanale la saloanele de masaj.

Specialistii in domeniu ofera o multime de solutii pe care le puteti incerca acasa si, chiar daca nu toate au efectele dorite, majoritatea dintre ele chiar functioneaza, daca sunt aplicate in mod regulat.

Ce este de fapt celulita?

Celulita este o afectiune ce rezulta in urma mai multor anomalii combinate ale hipodermului – acesta din urma fiind cel mai profund strat al pielii.

Ea apare pentru ca celulele adipoase din organism incep sa acumuleze un surplus de grasimi si cresc in volum. Sangele nu mai circula normal din cauza acumularii excesive de grasimi si astfel se blocheaza in periferia vasculara, lucru ce conduce la aparitia acumularii de lichide. Colagenul se modifica si devine mult mai putin elastic iar acest lucru incepe sa se vada la exteriorul pielii, prin aparitia asa-numitului aspect de „ coaja de portocala ”.

Moduri de a trata celulita acasa

 Unele dintre cele mai eficiente, ieftine si simple moduri de a trata celulita acasa, sunt:

– masajul;

– dusurile alternante;

– impachetarile anticelulitice.

Masajul: masajul anticelulitic este una dintre cele mai comune metode de a estompa celulita si nu trebuie sa mergeti la salon, pentru ca va puteti masa si singuri! Cu ajutorul unei creme sau a unui ulei anticelulitic aplicat pe zonele cu probleme, in combinatie cu un masaj facut in mod corect, celulita poate fi redusa semnificativ. Dupa aplicarea lotiunii sau a uleiului, incepeti sa masati pielea usor, cu miscari circulare, punand insa presiune pe muschi. In acest fel, este stimulata circulatia sangelui si cea limfatica iar toxinele pot fi eliminate mai eficient.

Incercati sa masati zilnic zonele cu celulita, cel putin 25 – 30 de minute si, dupa un anumit timp care variaza in functie de fiecare corp in parte, vor incepe sa se observe primele rezultate.

Dusuri alternante: acestea se refera la temperatura apei. Daca alternati apa calda cu cea rece, pe piele, efectul local va fi de stimulare a circulatiei. Folositi dusul de jos in sus, pe zonele cu celulita si modificati temperatura apei, atat cat suportati, de la rece la cald. Incercati sa terminati intotdeauna dusul cu apa rece!

Impachetari anticelulitice: sunt la fel de eficiente ca masajele si nu este obligatoriu sa mergeti la salon pentru a le realiza. Produsele care se folosesc pentru aceste impachetari se gasesc si in comert si le puteti achizitiona la un pret destul de bun. Pentru impachetarile anticelulitice, se folosesc in mod special: cofeina, alge marine si extractul de ceai verde.

In acelasi timp, ar trebui sa adoptati si un stil alimentar mai sanatos, reducand consumul de ulei, de alimente prea grase ori prea sarate. Astfel de mancaruri contribuie la aparitia celulitei si afecteaza sanatatea.

Din pacate, multe persoane incep tratarea celulitei destul de tarziu, insa mai bine o tratati mai tarziu, decat niciodata! Iar faptul ca o puteti face chiar acasa, este un mare avantaj!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *