Solutia demachianta de calitate – vitala pentru o piele sanatoasa!
4 mins read

Solutia demachianta de calitate – vitala pentru o piele sanatoasa!

Unul dintre factorii-cheie pentru mentinerea unui ten sanatos si frumos tot timpul, il reprezinta procesul de demachiere atat de important la sfarsitul unei zile in care pielea a fost expusa la numerosi factori daunatori externi. Praful, impuritatile ori poluarea contribuie progresiv la deteriorarea tesuturilor pielii si al aspectului acesteia iar tocmai de aceea este vital sa folositi un bun demachiant potrivit pentru voi, zilnic!

 Solutii demachiante recomandate pentru ten

Apa micelara: este denumita astfel pentru ca este o solutie intre cea apoasa si cea uleioasa contine micelii. Acestea din urma sunt de fapt molecule formate in urma amestecarii apei cu ulei. Rezultatul acestei combinatii surprinzatoare? Apa micelara, benefica pentru ten! Pe de-o parte, uleiul dizolva machiajul si il indeparteaza, iar pe de alta parte, apa din compozitie contribuie eficient la indepartarea rapida a acestuia, lasand tenul catifelat si hidratat, fara nicio urma de grasime!

Demachiant pe baza de ulei: contine particule uleioase, iar spre deosebire de demachiantul pe baza de apa, acesta poate indeparta perfect urmele rezistente de machiaj, incepand de la ruj si pana la un fond de ten foarte rezistent, sau un rimel waterproof.

Demachiant bifazic: se aseamana foarte mult cu apa micelara, pentru ca are in compozitie atat apa cat si ulei. Este un produs relativ nou dar extrem de eficient, care are capacitatea de a indeparta cu succes atat un machiaj usor, de zi cat si un machiaj rezistent de seara, spre exemplu. Nu este uleios si nu va incarca tenul absolut deloc, ba din contra, il va lasa curat, proaspat si hidratat!

Alegeti demachiantul in functie de tipul de ten pe care il aveti!

Tem mixt si gras: aceste doua tipuri de ten se confrunta foarte des cu probleme precum: pori dilatati sau acnee. Asadar, daca aveti tenul gras sau mixt, evitati pe cat posibil produsele demachiante puternic emoliente, pe baza de uleiuri, indiferent de tipul de ulei din compozitie!

Ten uscat: acest tip de ten este destul de comun si multi oameni se confrunta cu probleme din cauza lui, in fiecare zi. Se recomanda un demachiant emolient si hranitor, care sa nu indeparteze de pe ten uleiurile naturale, ca de exemplu – laptele demachiant, insa unul care sa nu fie neaparat parfumat ( in general, parfumurile pot afecta ochii ).

Ten sensibil: unul dintre cele mai dificile si delicate tipuri de ten, este cu siguranta cel sensibil pentru ca poate sa se irite extrem de usor, din cauza multor ingrediente. Demachiantul de tip crema este una dintre cele mai bune alegeri, pentru ca formula este delicata. De asemenea, este recomandat ca, inainte  de a cumpara orice fel de demachiant, sa consultati medicul dermatolog!

Atentie! Tipuri de solutii demachiante ce ar trebui evitate!

Demachiant ce contine alcool: alcoolul a fost introdus de mult timp in compozitia demachiantelor, pentru ca are capacitatea de a dizolva foarte repede si usor machiajul rezistent, insa acest tip de demachiant, in timp, va dauna sanatatii pielii si in niciun caz nu trebuie sa fie utilizat zilnic!

Demachiant ce contine parfum si conservanti: acest tip de demachiant nu este recomandat mai ales persoanelor care au ten sensibil! Firmele producatoare creeaza si scot pe piata in masa, solutii demachiante parfumate pentru ca un miros puternic si placut atrage in general mai multi clienti, insa din punct de vedere al efectului asupra pielii, un demachiant parfumat ar putea sa dauneze serios tenului!

Folosirea altor produse pentru demachiere: este vorba despre produse care nu au fost special create pentru demachiere, cum ar fi spre exemplu, uleiurile pentru bebelusi. Este o mare greseala sa folositi asemenea produse pentru a va demachia, deoarece nefiind solutii destinate exclusiv tenului, pot infunda porii si astfel pot sa apara eruptii cutanate si nu numai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *