Jucării importante pentru copiii din Africa
3 mins read

Jucării importante pentru copiii din Africa

Copiii din întreaga lume se joacă cu jucării, dacă sunt disponibile. În adâncul Africii, nu întâlnești magazine de jucării. Pur și simplu, acolo nu există. În schimb, sunt copii, mulți copii, pe care părinții doresc să îi facă. Este mai ușor să rezolvi problema cu fetele. Acestea au păpuși făcute din cârpă cu o față pictată, iar ele se joacă cu mare plăcere. Băieții au cereri mai dificile. Cea mai populară jucărie pe care o poți întâlni pe drumurile africane, este bila de fotbal.

Bila de fotbal

Poate că bila de fotbal este cea mai ușoară jucărie de realizat pentru viitorii fotbaliști. Sarcina principală este de a colecta o grămadă de pungi de plastic, adunate strâns, răsucite și rotite împreună, oferind o formă uniformă rotunjită. În interior, este amplasată o  greutate, însă nu se exagerează. După aceea, viitoarea minge este înfășurată foarte strâns cu o plasă de pescuit, și, mingea este gata făcută. La început, o astfel de minge arată ca una reală, este rezistentă, are greutatea dorită și nu îi rănește pe jucători. Singurul dezavantaj este acela că,  datorită loviturilor jucătorilor de fotbal, o astfel de minge devine inutilizabilă după puțin timp, deoarece  bucăți de resturi menajere sau vegetale se strecoară prin plasă, transformând mingea într-un arici. Însă băieții nu se supără, deoarece în Africa există continuu deșeuri din plastic, cu care își pot confecționa alta.

Bicicleta Funny

Fiecare familie africană are un cuțit mare denumit macetă, pentru nevoile gospodăriei, ceea ce este suficient pentru a construi o bicicletă din lemn pentru copii. Arată ca o construcție ciudată și amuzantă. Roata din față a bicicletei este conectată la cadru, iar construcția permite luarea  virajelor. Copilul atașează anvelopele pe roțile din lemn, pentru ca pe roată să nu acumuleze prea mult noroi, apoi copiii fac curse pe grundul roșu. Este demn de remarcat faptul că ei tratează bicicletele cu atenție, spălându-le la râu și apoi punându-le  cu susul în jos pentru a se usca la soare.

Trotinete cu adrenalină

Acest tip de transport este popular în centrul Tanzaniei. În metoda de fabricatie se foloseste de asemenea o macetă, însă aici există mai multă  civilizatie. Există, de asemenea,  și alte instrumente de tâmplărie. În plus, există drumuri asfaltate pentru mijloacele de transport, iar acest lucru permite accelerația, viteza și… bucuria.

În plus, copiii conduc cutii pe roți,  cărucioare din lemn cu trei roți, și,  în general, se distrează cât se poate. Putem vorbi fără sfârșit despre Africa adâncă. Ea este unică, deși îndrăzneață. Provocarea este aruncată oricui invadează teritoriul său, Africa lăsând o experiență de neuitat și o dorință nelimitată de a te  mai întoarce  acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *