Qualcomm a introdus primul procesor pentru laptopuri
2 mins read

Qualcomm a introdus primul procesor pentru laptopuri

A treia zi a Summit-ului Qualcomm s-a încheiat.  În acest cadru,  compania a făcut un anunț neașteptat, prezentând primul procesor de 7 nm din lume pentru computerele personale. Chipset-ul Snapdragon 8cx are cea mai înaltă performanță, este capabil să lucreze cu o grafică puternică, oferă o durată lungă de viață a bateriei și poate fi utilizat în computerele cu Windows 10 .

Snapdragon 8cx a devenit o ofertă serioasă pe piața calculatoarelor personale. Platforma mobilă este echipată cu un procesor grafic Adreno 680, care este de două ori mai puternic decât generația anterioară. Acest lucru a permis adăugarea unui suport pentru două monitoare externe cu rezoluție de 4K. Copocasorul Hesagon 650 ajută și la depășirea sarcinilor grele, iar sub „capota” noului produs, există opt nuclee Kryo 495 de înaltă performanță și memorie cache de 10 MB de la al treilea nivel.

Noua eră a procesoarelor

După cum se observă în Qualcomm, Snapdragon 8cx este comparabil cu performanțele procesoarelor de 15 wați, în timp ce platforma este mult mai eficientă din punct de vedere energetic – la nivelul procesorului de 7 wați. În același timp, chipsetul Qualcomm are un avantaj important, deoarece nu este doar mai mic, ci, nici nu necesită răcire activă.

Viitoarele notebook-uri

Din caracteristicile noului produs, este clar că acesta va fi un procesor ideal pentru laptopuri: eficiente energetic, mici, nu necesită răcire activă. În plus, platforma suportă până la 16 GB de RAM LPDDR4x și SSD NVMe, adică producătorii pot instala SSD-uri cu cele mai ridicate viteze de citire și scriere. Soluția va fi una dintre cele mai bune pentru computerele personale cu Windows. Se bănuiește, că pe viitor va fi livrat modulul celular încorporat.

În plus, Snapdragon 8cx acceptă încărcarea rapidă și funcționarea cu USB 3.1, care oferă rate de date de până la 10 Gb /s. Qualcomm Quick Charge 4+ îți permite să încărci computerul mult mai repede, iar asistența  vocală, precum Amazon Alexa și Microsoft Cortana te va ajuta să automatizezi anumite sarcini și să le transferi la automatizare.

În ceea ce privește lucrul cu aplicațiile, Qualcomm optimizează în prezent cel mai solicitat software în rândul utilizatorilor, astfel încât, în ​​curând să poată trece fără probleme la o nouă platformă. Unii producători de notebook-uri și-au exprimat deja interesul (și unii deja testează prototipuri), așa că putem vedea deja primele dispozitive de producție în 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *