Spațiul personal: de ce este atât de important într-o relație?
5 mins read

Spațiul personal: de ce este atât de important într-o relație?

Data mult așteptată „X” a venit, iar cuplul, atât de iubit, intră în viață împreună. Acum vor trebui să împărtășească între viața și afacerile comune. Au un milion de griji și probleme pe care le vor face acum în tandem. Aceștia vor trebui să înceapă și să termine ziua împreună, să pregătească micul dejun și cina, să organizeze vacanțe și să planifice vacanțe. Aceasta este valoarea și semnificația trăirii împreună. Dar adăugarea unei imagini vesele este posibilă numai dacă se respectă o anumită cantitate de timp petrecut împreună.

Ce este spațiul personal și de ce este important pentru o persoană

Psihicul uman este conceput în așa fel încât în ​​viața fiecăruia este necesar să se asigure un spațiu personal liber și neliniștit. Ce inseamna asta?

Toată lumea are nevoie de ocazia de a fi singuri sau de a face ceea ce iubește fără a fi aproape de partenerul lor.

Mulți oameni au nevoie fără sufletul lor pereche :

  • întîlnire cu prietenii;
  • vizita expoziții;
  • dedică-te unui hobby;
  • mers la sala de sport;
  • angajează-te în creativitate;
  • cumpărături.

Adesea, chiar și cele mai reverente și calde relații nu pot înlocui nevoia de spațiu personal.

Adesea există un disconfort sever când chiar și o persoană apropiată și iubită este înconjurată din toate părțile. Aceasta este o încălcare a spațiului personal în cea mai pură formă. Trebuie găsit un echilibru clar între timpul petrecut împreună și posibilitatea intimității.

Din păcate, pentru mulți oameni, comportamentul este determinat de stereotipul, conform căruia trebuie să fii împreună mereu și peste tot. Uneori, partenerii suportă disconfortul pentru o lungă perioadă de timp, fără a-i acorda importanța cuvenită și temându-se să ofenseze o persoană dragă, dar nemulțumirea internă tot mai mare duce la un conflict grav. Într-adevăr, la nivel subconștient, fiecare persoană protestează împotriva supraprotejării, o invazie a spațiului spiritual subtil și delicat. Acesta este cel mai important teritoriu.

Fiecare partener ar trebui să fie clar conștient că spațiul personal din familie nu este un lux. Aceasta este o necesitate primordială, care vă permite să nu vă îndepărtați unul de celălalt, ci, dimpotrivă, să evitați conflictele și să realizați o armonie reală.

Importanța spațiului personal în relații

Desemnând spațiul personal din relație și limitele sale, nepermițându-le să fie încălcate, vă puteți oferi reciproc mult mai mult. Timpul dedicat intereselor dvs. vă va permite să:

  • restabilirea energiei;
  • Relaxați-vă;
  • ai nevoie de aleasa ta de fiecare dată;
  • vezi lucruri familiare cu ochi complet diferiți.

De aceea nu ar trebui să sacrificați spațiul personal și să pășiți peste voi înșivă. Iubitori, oamenii încearcă să găsească individualitatea în cel ales, iar posibilitatea de a avea propriile interese și timp le permite să o păstreze și să nu se transforme într-o coajă fără chip. Capacitatea partenerilor de a petrece ceva timp fără sprijin constant al soțului este o parte importantă a unei relații sănătoase și de calitate.

Iubirea nu ar trebui să devină ceva care limitează o viață interesantă și versatilă. Implică respect atât pentru persoana în sine, cât și pentru interesele sale. Dacă soțul este interesat de fotbal sau îi place să se întâlnească cu prietenii, atunci merită să-l opriți cu tantrums și șantaj? La urma urmei, doamnele prețuiesc nu mai puțin momentele plăcute de libertate petrecute vorbind cu prietenii într-o cafenea, un salon de unghii sau timpul dedicat citirii cărților, cumpărăturilor și broderiilor.

Cum să oferiți spațiu personal partenerului dvs. fără a afecta relația

Adesea femeile, îndrăgostindu-se, încearcă să se dizolve complet într-un partener. Este important să ne amintim că spațiul personal al unui bărbat este un teritoriu la fel de important ca cel al unei femei. De-a lungul timpului, atunci când relațiile ajung la un nivel calitativ nou, devin stabile, doamnele încearcă, de asemenea, să-și câștige propriul drept la ocazia de a se îngriji, de a dedica câteva ore intereselor personale. Cum se poate face acest lucru pentru a menține uniunea puternică?

Psihologii recomandă construirea de relații pe încredere. Uniunea va fi puternică dacă partenerii sunt cât se poate de sinceri între ei.

Puteți deveni un fericit proprietar al spațiului personal și nu vă puteți pune în pericol relația dacă refuzați:

  • citirea secretă a corespondenței prin e-mail;
  • verificarea apelurilor telefonice, a rețelelor sociale și a SMS-urilor;
  • tutela excesivă.

Visând la relații puternice și armonioase, este important să nu uităm de posibilitatea de a ne oferi reciproc dreptul de a-și realiza propriile dorințe și interese . Limitările, limitele și controlul strâns distrug admirația tandră pentru cel ales, care este cel mai valoros sentiment în tandemul îndrăgostiților. O puteți salva numai fără a încălca spațiul individual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *