Spoturi LED pentru iluminarea interioarelor
4 mins read

Spoturi LED pentru iluminarea interioarelor

O bucătărie modernă necesită o iluminare selectată corespunzător. Blaturile cu spoturi LED, bine iluminate, îți vor permite să obții un aspect frumos al interiorului și să oferi o atmosferă satisfăcătoare. Spoturile LED au o intensitatea luminoasă eficientă și cu siguranță, toată lumea va fi mulțumită de calitatea iluminării. Elementul cheie în alegerea iluminatului este culoarea luminii. De aceea, poți alege spoturi cu o culoare caldă de 3000 K, o culoare neutră de 4000 K sau rece de 6300K. Se pot allege si spoturi LED smart WiFi cu 16 milioane de culori.

Un alt aspect în favoarea spoturilor LED este longevitatea. Astăzi, iluminatul este de o mare importanță, nu numai atunci când vine vorba de buget, ci și de mediul ambiant.

Spoturi LED – Caracteristici

Fiecare spot LED este realizat din materiale de înaltă calitate, garantează un aspect excelent și, mai presus de toate, o funcționalitate ridicată, timp de mulți ani. De asemenea, există spoturi LED, de diferite dimensiuni, forme și culori, permițându-le să fie adaptate cu ușurință stilului încăperii. Se pot monta atât în ​​interioare private (băi, dormitoare, camere de zi și camera de copii, coridoare sau bucătării), cât și în interiorul companiilor, de exemplu în birouri, magazine sau ateliere. Pot fi folosite ca spoturi luminoase pentru mobilier cum ar fi dulapuri, biblioteci sau vitrine, paturi, blaturi de bucătărie sau dulapuri de bucătărie. Pot da un accent frumos atât în interiorul modern, cât și în cel clasic.

Spoturi LED – durata de viață și eficiența energetică

Spoturile LED garantează o durată lungă de viață și costuri de energie electrică reduse. Principalul avantaj al spoturilor LED, este capacitatea de a schimba iluminatul folosind un controler RGB special, acționat de o telecomandă. Datorită acestui fapt, poți controla culoarea și intensitatea luminii, fără a fi nevoie să te ridici de pe fotoliul sau canapeaua preferată. Spoturile LED contribuie semnificativ la protecția mediului. Utilizarea  iluminatului cu spoturi LED reduce consumul de energie electrică. În plus, materialele și componentele ecologice utilizate în producția sa, au, de asemenea, un efect pozitiv asupra naturii. Spoturile LED-uri sunt ușor de instalat și vin cu lamele pentru a fi montate încastrat în locurile selectate.

Spoturi LED în amenajarea interioară

Există puține accesorii la fel de versatile în utilizare ca și spoturile LED. Acestea îndeplinesc atât funcții de iluminare, cât și funcții decorative. Montate sub dulapuri, oferă lumină puternică deasupra blatului sau deasupra biroului. De asemenea, pot fi folosite pentru a evidenția elemente specifice dintr-o încăpere, în timp ce integrate într-o bibliotecă, bar, comodă cu fotografii de familie sau un dulap de sticlă, vor ajuta la evidențierea acestora.

Spoturile LED montate lângă canapea sau fotoliu vor crea o atmosferă plăcută, de lectură sau de a viziona confortabil o emisiune sau un film la TV, fără a fi nevoie să aprinzi toate spoturile din încăpere. Spoturile LED dintr-o cameră pentru copii pot fi folosite ca iluminat suplimentar, deoarece nu emană căldură și pot fi instalate cu ușurință, de exemplu, la nivelul podelei pe un perete sau lângă o ușă. De asemenea,  spoturile LED pot fi montate în spatele patului sau sub pat, lângă tetieră, precum și pentru iluminarea interiorului dulapului, a unei picturi, oglinzi sau măsuței de toaletă.

Principii de alegere

Există diferite caracteristici și proprietăți tehnice de care trebuie să ții cont atunci când cumperi spoturi LED de tavan. Toată lumea are, de asemenea, un sentiment diferit de luminozitate și căldură ușoară. Prin urmare, este important să marchezi în prealabil locurile de instalare.

Pe lângă preț, următoarele proprietăți joacă un rol important atunci când cumperi spoturi LED:

  • Putere
  • Flux luminos
  • Temperatura culorii
  • Adâncimea de instalare
  • Diametru instalare
  • Proprietăți sticlă (satinat, clar).
  • Culoarea corpului este, desigur, o chestiune de gust. Spoturile LED sunt disponibile în principal în culori albe, cromate și metalice, precum auriu sau bronz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *