Tipuri de botine pentru femei
4 mins read

Tipuri de botine pentru femei

Botinele sunt acele articole de incaltaminte preferate de majoritatea femeilor datorita faptului ca sunt foarte comode, practice si se gasesc in diferite modele si nuante de culori.

Clasificare botine

Mai jos vei gasi cateva modele din care poti alege cele mai bune botine in functie de preferintele tale stilistice:

  • Botine cu talpa joasa – Sunt modelele cele mai cautate de catre dame si sta datorita faptului ca sunt extrem de comode si se pot purta in diferite combinatii: elegant sau casual, o pereche de botine poate pune in evidenta intreaga tinuta, daca sunt unele de calitate, evident. Cand spun calitate, nu ne gandim doar la un pret mare ci mai degraba la calitatea cusaturilor, a materialului folosit si nu neaparat la o marca recunoscuta. Se pune accent pe botinele cu bot rotund si talpa joasa pentru ca acestea fac ca dimensiunea talpii sa nu fie largita sau lungita; sunt purtate in special de doamnele ce poarta o masura mai mare la picior pentru ca le ofera un aspect de picior mic.
  • Botine cu talpa inalta– Sunt de obicei purtate de doamnele cu o statura mica, care doresc sa aiba cativa cm in plus la inaltime si totodata sa le ofere si un confort sporit in timpul mersului pe jos sau statului mult in picioare.
  • Botine cu toc gros – Aceste modele sunt folosite in special atunci cand vrei sa fii oarecum elegant dar sa te poti misca si in voie. Tocul gros al acestor botine ofera o libertate de miscare, fara sa existe durere de picioare la finalul zilei.

Ce material sa alegi pentru botinele tale?

Botinele pot fi confectionate din diferite materiale dar cele mai cautate sunt cele din piele naturala. Acest material lasa pielea sa respire, are un aspect frumos si este foarte rezistent, asa ca daca vrei o pereche de botine pe care sa le poti purta doua sau trei sezoane, opteaza pentru cele din piele.

De asemenea si pielea sintetica rezista foarte bine la uzura zilnica, plus ca acestea au un pret mai mic decat cele din piele naturala. In functie si de buget, vei putea alege pereche dorita.

Iata cele mai populare materiale din care poti alege botinele si avantajele lor:

  • Botine piele intoarsa – botinele din piele intoarsa sunt foarte rezistente, dar au si o eleganta aparte. In plus, pot fi mai versatile decat cele din piele clasica pentru ca se potrivesc mai usor tinutelor casual. Alege cele mai bune botine si bucura-te de toate avantajele pe care acestea ti le ofera pe timpul iernii, dar tine cont de faptul ca pielea intoarsa se intretine mai greu;
  • Botine din piele naturala – botinele din piele naturala sunt unele dintre cele mai elegante si mai interesante produse si in plus, sunt si foarte rezistente. Pielea naturala ofera comoditate, se pliaza foarte bine pe forma piciorului si este usor de intretinut;
  • Botine tricotate – botinele tricotate sunt foarte usor de integrat in tinute si sunt piese chic insa va trebui sa le tii departe de apa si de umezeala in general. Pe vreme uscata, atunci cand vrei sa ai o piesa speciala, alege botinele tricotate si nu vei regreta;
  • Botine din materiale sintetice – acestea sunt ceva mai putin prietenoase cu pielea ta insa le poti utiliza pentru perioade scurte de timp.

Culori sau nu?

Botinele de obicei se poarta in anotimpul ploios sau cel geros cum ar fi toamna-iarna si multe femei aleg culori neutre pentru acest tip de incaltaminte dar se poate opta se asemenea pentru culori precum galben, verde sau de ce nu, rosu. Important este sa alegi ceva ce iti place pe care poti combina la mai multe tinute vestimentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *