Top 10 Cele mai frumoase orașe ale lumii
3 mins read

Top 10 Cele mai frumoase orașe ale lumii

Oricare dintre evaluările existente ale celor mai frumoase orașe ale lumii este subiectivă. Cu toate acestea, astfel de liste continuă să apară pe bloguri obișnuite și în publicații foarte respectate. Nu am putut rezista și am pregătit o revizuire a liderilor recunoscuți, care apar regulat în listele celor mai atractive orașe ale planetei:

Parisul te atrage cu bulevardele sale umbroase și clădirile religioase, cum ar fi Palatul Grand Palais, precum și estetica specială, formată în secolul al XIX-lea, ca urmare a unei mari restructurări și realizată conform planului lui Baron Osman.

Vancouver are  frumusețea sa naturală. Fundalul pentru acest oraș de pe litoral, plin de spații deschise, pe de o parte către Oceanul Pacific, iar pe de altă parte către munții magnifici acoperiți cu un strat de zăpadă.

Cape Town,  de asemenea, este renumit pentru spațiul său cu vederi impresionante de pe platformele Table Mountain. Sir Francis Drake a vorbit despre Cape Town ca fiind cea mai frumoasă cupolă din lume.

Sydney, al cărui farmec se manifestă pe deplin în octombrie-noiembrie, când milioane de jacarande care cresc pe străzile orașului, sunt acoperite cu flori violet. Centrul întunecat al orașului atrage ochiul cu o combinație bizară de clădiri din epoca victoriană și de înălțimi moderne.

Florența  – un oraș cu platforme largi, înconjurate de clădiri uimitoare. Capodoperele arhitectonice din Florența sunt cele mai convenabil de văzut pe jos. În plus, aici sunt create condiții ideale pentru a înțelege orașul „pe propriile picioare”.

Veneția, cu clădirile vechi, uneori decăzute, balcoane elegante, străzi medievale și o întreagă rețea de canale care se intersectează. Culorile estompate ale fațadelor caselor cu vedere la canal și la apa insalubră, adaugă doar o componentă mistică peisajului urban.

San Francisco a luat locul pe această listă, grație dragostei și a tuturor cerințelor tehnice, a podurilor construite aici, precum și a aspectului uimitor al dealurilor nesfârșite și a vederilor magnifice ale apei care înconjoară orașul.

Chicago, cunoscut în primul rând pentru zgârie-nori, a fost inclus în această listă, mai degrabă, în ciuda aspectului futurist, și anume: amenajarea peisajului urban. Mândria orașului Chicago este Parcul mileniului și mii de flori de diferite culori, plantate în tot orașul.

New York te atrage cu frumusețea sa geometrică, clădirile înalte de sticlă și beton armonios îmbinate, cu vederi uimitoare către Manhattan și clădirile istorice. Modernul New York pulsează în același ritm cu locuitorii săi.

Londra, fără de care ar fi imposibil să existe Anglia. Straturile culturale sunt stratificate în Londra unul față de altul, creând o varietate de poze cu genul vieții orașului. Peisajul mozaic, este principalul său avantaj. Cu atât mai mult te familiarizezi cu orașul, cu atât mai mult vei vedea din ce în ce mai multe fațete noi ale măreției sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *