miercuri, septembrie 18, 2019
Blog

Uleiul de susan – proprietati si beneficii!

Atunci cand na gandim la susan, cei mai multi dintre noi asociaza acest cuvant cu bucataria, fiind un ingredient utilizat destul de des in diferite tipuri de retete. Insa, uleiul obtinut din susan este un produs natural, secundar, care are numeroase beneficii si proprietati pentru corp si care poate fi utilizat inclusiv in bucatarie.

Cum se obtine uleiul de susan?

Uleiul de susan se obtine printr-o metoda naturala si anume – prin presarea la rece si ulterior prin filtrarea semintelor de susan. Acest tip de ulei este considerat unul de calitate superioara, pentru ca semintele de susan au in compozitie, mai mult de 50 %  – substante grase, care ofera uleiului o calitate indiscutabil mai buna, decat alte produse din aceeasi gama.

Odata presate, semintele de susan transfera uleiului atat substantele cat si proprietatile sale benefice, iar acesta din urma este folosit cu succes pentru diferite probleme de ordin estetic sau medical.

Proprietatile benefice ale uleiului de susan

  Dupa cum am mentionat anterior, atat susanul cat si uleiul de susan, au proprietati importante care ofera uleiului, calitati terapeutice de necontestat. Proprietatile respective, sunt urmatoarele:

– proprietati nutritive si curative;

– proprietati preventive;

– proprietati antiinflamatorii;

– proprietati antibacteriene si antivirale;

– proprietati emoliente si proprietati anti-aging;

– proprietati hidratante.

Uleiul de susan – beneficii

Una dintre cele mai importante intrebuintari ale uleiului de susan, este pentru hidratarea si infrumusetarea aspectului pielii. Explicatia consta in faptul ca acest ulei actioneaza benefic asupra productiei de colagen, si aplicat pe piele, o hidrateaza intens iar tesutul acesteia devine mai neted si mai elastic.

De asemenea, in ceea ce priveste sanatatea orala, uleiul de susan actioneaza excelent la nivelul cavitatii bucale, pentru indepartarea bacteriilor, cum ar fi streptococii si totodata, utilizat cu regularitate, poate sa distruga placa bacteriana de pe dinti, lasandu-i sanatosi si mai albi. Faceti zilnic spalaturi bucale cu ulei de susan si veti vedea diferenta in scurt timp!

Uleiul de susan poate fi utilizat si pentru reglarea si mentinerea in parametri normali, a tensiunii arteriale. Este eficient mai ales in cazul persoanelor diabetice hipertensive, iar magneziul din ulei, poate sa reduca destul de optim presiunea din artere.

Totodata, uleiul de susan este benefic pentru sanatatea oaselor. Avand un continut bogat de zinc si de calciu, acest tip de ulei este un aliat important al organismului, in lupta cu osteoporoza, spre exemplu.

La nivel digestiv, uleiul de susan este foarte bun pentru functionarea optima a acestui sistem  si asta se datoreaza prezentei fibrelor, din compozitie. Acestea din urma reprezinta ingredientul de baza pentru mentinerea sanatatii digestive iar uleiul de susan le contine din plin!

Uleiul de susan este folosit si in medicina alternativa, pentru probleme respiratorii. Astfel, acesta poate fi folosit de catre persoanele care au astm precum si pentru tratarea altor probleme respiratorii, din cauze diverse, ca de exemplu: spasmele de la nivelul tuburilor bronchiole.

Folosit in tratamentele cosmetice, uleiul de susan nu doar ca hidrateaza pielea ci are rol si de a incetini imbatranirea acesteia precum si de a preveni acumularea grasimilor la nivelul pielii.

Daca va confruntati cu un par uscat si mai ales, cu matreata, aplicati uleiul de susan ( in combinatie cu alt tip de ulei ) ca masca, iar aceste probleme vor incepe sa dispara, daca tratati podoaba capilara saptamanal, cu acest produs.

RoxAndrei
<p>Umblu pe ici pe colo și încerc să scriu cât se poate de des pe blog. Sunt pasionată de muzică, filme, călătorii și îmi place să cred că sunt o învingătoare. Daca tot ai ajuns la acest articol, as aprecia daca ai lasa un comentariu! Mersi! Te mai astept pe aici...</p>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top