Brazilia și minunile naturii
2 mins read

Brazilia și minunile naturii

Parcul național Iguazu este situat la doar 18 km de orașul Puerto Iguazu și la 7 km de aeroport. Principala sa atracție, este faimoasa cascadă cu același nume, o adevărată minune a lumii. Este situată la granița dintre Brazilia și Argentina, lângă granița cu Paraguay. Prin natura și clima sa, parcul Iguaçu amintește de pădurile tropicale din Amazon. Pădurile de aici sunt multi-nivel. La cel mai înalt nivel sunt coroane de copaci,  mai jos sunt copaci inferiori, iar la cel mai scăzut nivel sunt arbuști și ierburi, diferite tipuri de ceai, din care se prepară ceai popular. Orhideele cresc chiar și pe trunchiurile copacilor.

Luminoase, imprevizibile, zgomotoase, parfumate, acorduri de chitara, rulade, mirosurile apetisante ale traditiilor exotice, promitatoare – toate acestea sunt un megalopolisul brazilian, care a crescut pe un platou înalt printre frumoasele păduri tropicale, São Paulo. Aici se află Muzeul de Artă Modernă, Stadionul Pacaembu, unde Pele „Regele fotbalului”, juca de multe ori, precum și rezervația de șerpi Butantan.

Paraty este cel mai mic dintre toate orașele coloniale din Brazilia. Cu câteva decenii în urmă, aici au început să se adune sculptori și artiști. Toți doreau să se bucure de atmosfera colonială a orașului. Astfel, Paraty a devenit o stațiune boemă. UNESCO a luat Paraty sub patronajul său, deoarece orașul este patrimoniul cultural al omenirii. Pentru fanii scufundărilor, Paraty este un adevărat paradis. Scufundatorii profesioniști au apreciat mult timp cele mai curate ape de coastă ale insulelor populare Komprida, Ratosh, Katinbau. Paraty este un mic oraș muzeu sub cerul deschis. Timpul pare să fie înghețat. Străzile, casele, bisericile sunt păstrate în aceeași formă ca acum 200 de ani.

Rio … Un călător poate avea bătăi de inimă la menționarea doar a primei silabe. Numele portughez al orașului Rio de Janeiro este tradus ca „January River”. Exploratorul portughez Gaspar de Lemos a descoperit Golful Guanabara, când a trecut prin gura râului. Astăzi, Rio este al doilea oraș ca mărime din Brazilia, cu peisaje minunate, cultura de plajă dezvoltată și, bineînțeles, celebrul carnaval anual. Unic este Portul Rio, faimosul munte „Sugarloaf“ și vârf Kokovardo, precum și dealurile Tijuca. Toate acestea fac parte dintre minunile naturale ale lumii. Mai există  plajele lui Copacabana și Ipanemi, și, cea mai faimoasă statuie a lui Hristos. Nu este surprinzător faptul că, mulți se înșeală în convingerea că Rio de Janeiro este capitala Braziliei. A fost  într-adevăr, dar numai până în 1960.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *