Inchirieri autorulote sau rulote? Care e diferenta? Avantaje si dezavantaje
4 mins read

Inchirieri autorulote sau rulote? Care e diferenta? Avantaje si dezavantaje

Te-ai decis ca pentru urmatorul concediu sa inchiriezi o autorulota sau o rulota si sa renunti la cazarile la hoteluri si pensiuni. Vrei sa incerci ceva nou si sa vezi cum este sa calatoresti liber cu autorulota. De fapt , inca nu stii exact daca sa optezi pentru inchirieri autorulote sau rulote. De aceea, iti vom arata mai jos care sunt diferentele dintre cele doua, precum si avantajele, respectiv dezanvantajele lor.

Ce este rulota?
Rulota este o remorca frumos amenajata, asemenea unei locuinte. Poate sa fie mai mica (pe doua roti) sau poate sa fie mai mare (pe 4 roti). Dar, ce este sigur e ca rulota de inchiriat trebuie atasata unui autoturism.

Ce este autorulota?

Numita si camper sau campervan, autorulota este o masina amenajata ca o locuinta. In acest caz nu exista remorca, ci conduci autorulota propriu zisa. Cabina de condus si spatiul de locuit special amenajat fac parte din aceeasi unitate.

In concluzie, daca inchiriezi o rulota, trebuie sa o tractezi cu masina ta. In schimb, daca alegi o autorulota, nu e nevoie de acest lucru, pentru ca autorulota este o masina de sine statatoare.

De ce sa alegi o rulota? – Avantaje

– Pret mai mic. Tariful de  inchiriere pentru o rulota este mai mic decat cel pentru o autorulota. Prin urmare, daca ai un buget mic, dar vrei sa te aventurezi intr-o astfel de calatorie libera, ai putea sa alegi o rulota. Totusi, verifica prima data si preturile pentru o autorulota si cantareste toate avantajele si dezavantajele fiecarei optiuni.

– Mai multa mobilitate. De exemplu, ai putea sa lasi rulota in zona de camping si sa mergi cu masina propriu zisa in oras, sa vizitezi niste obiective turistice sau sa cumperi ceva.

Rulota are si unele dezavantaje:

– Este mai dificil de manevrat. Cand vine vorba de condus si manevrat, este mai dificil sa ataci traficul cu ea.

– S-ar putea sa ai nevoie de permis de conducere alta categorie. Asta se intampla atunci cand rulota are o greutate mai mare decat masina ta.

– Te misti mai incet. Inevitabil, viteza de conducere a unei rulote va fi mai mica.

– De cele mai multe ori, rulotele nu au toate dotarile de care ai putea avea nevoie.

De ce sa alegi inchirieri autorulote? – Avantaje si dezavantaje

Exista mai multe motive pentru care merita sa te orientezi spre o autorulota:

– E mai usor de condus, de manevrat si de parcat.

– Are o viteza de deplasare mai mare decat o rulota simpla.

– Este compacta si usor de parcat.

– Ai acces in toate zonele in care rulotele sunt interzise

– De obicei, o autorulota are dotari de lux, mult mai bune decat o rulota tractata.

– Totul e mai confortabil, pentru ca poti parca oriunde, inclusiv in benzinarii, in orase sau parcari diverse.

– Daca in cazul unei rulote trebuie sa parchezi si apoi sa cobori din masina ca sa ajungi sa iei ceva din rulota tractata, la o autorulota acest lucru nu se intampla.

– Pentru a conduce cele mai multe autorulote ai nevoie doar de permis categoria B.

Dezavantaje autorulote in comparatie cu rulotele

– In general, tarifele de inchiriere sunt mai mari pentru autorulote.

Ca o concluzie, decizia este la tine. Tine cont de bugetul pe care il ai si de aventura de care doresti sa te bucuri. Autorulotele noi de lux iti ofera toate facilitatile de care ai nevoie, inclusiv baie complet functionala si bucatarie complet utilata cu frigider, chiuveta, plita pentru gatit, blat de gatit. Paturile sunt confortabile , ai incalzire si aer conditionat la discretie, internet 4D in Romania si multe alte facilitati. Vino pe freedomcamper.ro pentru a descoperi toate avantajele autorulotelor de lux si tarifele de inchiriere promotionale in aceasta perioada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *