Pro și contra de a rămâne în Cambodgia
5 mins read

Pro și contra de a rămâne în Cambodgia

Cambodgia este o țară maiestuoasă și misterioasă care atrage turiștii cu plaje albe, lanțuri de frumusețe fabuloasă a insulelor, sate Chiam, natură minunată neatinsă, cultură antică și una dintre cele opt minuni ale lumii – cel mai mare complex de temple din lume din Angkor Wat. Regatul Cambodgiei, situat în partea de sud a subcontinentului indian, va scufunda călătorul în lumea unică a naturii tropicale, a trecutului său francez, a ecourilor războaielor sângeroase, a bucătăriei unice și a prieteniei locuitorilor locali.

Caracteristici climatice

Pentru turiștii din Kazahstan, obișnuiți cu ierni dure, a ajunge într-o țară în care vara nu se termină niciodată pare un basm: temperatura de aici nu scade niciodată sub 25 de grade. Cu toate acestea, vă puteți simți confortabil în acest climat musonic tropical numai în perioada scurtă de iarnă din decembrie până în ianuarie, când probabilitatea de ploaie este minimă și temperatura este mai scăzută. Începând cu februarie, devine foarte cald, iar în aprilie, termometrele încep să crească la 32 de grade.

Sezonul ploios, care durează aici din mai până în octombrie, îngreunează călătoriile turistice pe măsură ce drumurile devin neclare. Dar dacă în acest moment reușiți să vizitați Angkor, cufundat într-o vegetație tropicală luxuriantă, va fi imposibil să uitați această priveliște până la sfârșitul zilelor voastre.

Pro și contra de a rămâne în Cambodgia
Pro și contra de a rămâne în Cambodgia

Din martie până în mai, scafandrii din Golful Thailandei se pot bucura de apa cristalină. În Cambodgia plouă în fiecare zi din mai până în octombrie, dar se termină rapid, ceea ce nu afectează în niciun fel sezonul de plajă. Datorită particularităților climatice, excursiile turistice în această țară sunt deosebit de populare iarna.

Natura în Cambodgia

Cea mai mare parte a acestei țări este acoperită de păduri tropicale și toate așezările sunt concentrate în jurul malurilor râului Mekong navigabil, cu sol bogat și fertil. În păduri puteți vedea lemn de santal, lemn de trandafir, seu și copaci roșii. Malurile Golfului Thailandei sunt acoperite cu păduri dense de mangrove. Pe teritoriul acestei țări, vă puteți bucura de contemplarea adevăratelor savane cu copaci singulari de grăsime, tec, etc. Turiștii pot vedea tufișuri de bambus și banane sălbatice.

Fauna locală este bogată în reprezentanți mari ai genului de mamifere: elefanți, tigri, pantere, mistreți, leoparzi, urși și bivoli se găsesc aici. Există, de asemenea, mulți șerpi și crocodili diferiți. În văile râurilor, puteți vedea frumusețea incredibilă a flamingo-urilor și pelicanilor. Turiștii vor fi atrași de lanțurile montane Elephant și Dangrek, acoperite cu păduri dense din munții Kravan.

Politica prețurilor

Călătorii în această țară plătesc viza la sosire, precum și colectarea la momentul plecării pe aeroporturile internaționale din Phnom Penh și Siem Reap, ceea ce este foarte convenabil. Primul va costa un străin 20 USD, al doilea 25 USD, care este un preț destul de accesibil.

Moneda oficială a țării este riel, egală cu 100 de sous. Un dolar SUA poate fi schimbat cu peste 4.000 de rieli locali aici, astfel încât chiar și un turist sărac se va simți ca un om bogat. Dar localnicii acceptă de bunăvoie facturi mici de dolari de la străini ca plată, iar în zonele de frontieră se utilizează moneda țărilor vecine – dong-uri vietnamezi, baht thailandez, kippa Lao.

În afara aeroporturilor, turiștii nu vor putea schimba cecurile de călătorie și, de asemenea, rareori va fi posibilă utilizarea cardurilor de credit, care sunt acceptate numai în hotelurile și băncile mari.

Vacanții pot cumpăra în mod profitabil mătase, lemn și obiecte de artizanat în această țară, dar bijuteriile și pietrele prețioase sunt un adevărat magnet pentru străini, atunci când le cumpără este ușor de falsificat.

Siguranță pentru turiști

După războaie de gherilă de lungă durată, fiecare cambodgian consideră că problema securității sale este propria sa afacere, prin urmare, armele nu sunt neobișnuite în mâinile populației. Cu toate acestea, poliția locală este de pază, deci rata criminalității aici nu este mare.

Turiștii se pot simți calmi dacă nu creează situații provocatoare și respectă regulile obișnuite de siguranță:

  • nu umbla singur în întuneric;
  • nu arătați sume mari de bani;
  • nu purtați cu dumneavoastră obiecte personale și bijuterii scumpe;
  • nu purtați pașaport cu dvs.;
  • deplasați-vă prin oraș folosind un taxi sau o ricșă auto;
  • aveți la dumneavoastră fotocopii ale cardului hotelului și pașaportului;
  • respectați regulile de conduită acceptate în bisericile locale;
  • faceți fotografii cu obiecte de cult numai după ce ați primit permisiunea de a face acest lucru.

O opțiune excelentă pentru recreere este organizarea unui tur al unei companii care este responsabilă pentru turiștii săi și garantează siguranța rutelor sale. În acest caz, o vacanță în Cambodgia poate deveni o călătorie ieftină și plină de experiențe plăcute, care va fi amintită mult timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *