8 tehnologii sinistre ale viitorului
3 mins read

8 tehnologii sinistre ale viitorului

Dacă o persoană învață să controleze un computer folosind creierul, atunci unde este garanția că materia cenușie nu va fi atacată de viruși și troieni?Fiecare inovație și tehnologie avansată are partea sa întunecată. Nu știm cum se poate întoarce împotriva noastră.

Roller coaster

Roller coaster – nu este un mit, ci o realitate. Ele diferă de cele obișnuite prin faptul că această atracție bazată pe frică, este adusă într-o nouă etapă. Pasagerii nu stau în cabină, ci pe „aripi”, simțindu-se golul sub ele. Roller coaster a fost dezvoltată pentru iubitorii de emoții tari. Dar, care va fi următorul pas?

Neurocomputer

Interfața pentru neurocomputer este un salut din viitorul cibernetic. Îți permite să controlezi direct calculatorul folosind creierul. Deși sună tentant, totuși un nou nivel de comunicare cu tehnologia, poate crea un nou nivel de probleme. De exemplu: feedback. Ce efecte pot avea virusii pe creier?

Carne sintetică

Mulți oameni nu cred că există carne sintetică și că integrarea ei în lanțurile populare de fast-food, nu este reală. Ei bine, dezvoltarea oficială a cărnii sintetice este în plină desfășurare. Carnea de vită artificială, carnea de porc și chiar și ouăle de astăzi,  sunt deja cultivate complet în laboratoare. Apropo, au un gust aproape natural.

Cuddlebot

„Cuddlebot” sau „robotul pentru îmbrățișări” este destinat înlocuirii animalelor de companie. Acesta este un mecanism care descrie mișcarea unui animal, acoperit cu blană artificială plăcută la atingere. Pentru unii oameni, aceasta va servi ca o modalitate foarte bună împotriva stresului, iar pe alții, îi va speria.

Alcool sintetic

Alcoolul sintetic este visul fiecărui băutor, și nu numai. Acest lucru se datorează faptului că deși există intoxicație, nu provoacă mahmureală. Acest lucru va conduce, fără îndoială, la abuzul de alcool. Efectele secundare pe termen lung pot fi dureri de cap, mult mai serioase dimineața.

Plimbări cu trenul suspendat

Plimbările în trenurile  lui Elon Musk, sunt de fapt cabine înălțate pentru pasageri, și pot fi unele dintre cele mai eficiente metode de plimbare în viitor. Dar accidentele provocate de Hyperloop vor fi mult mai rele decât vagoanele obișnuite ale trenului. Deși instalarea lor dăunează mediului înconjurător, acest lucru nu apare nicăieri menționat.

Drone miniaturale

Aceste drone miniaturale de mărimea degetului, sunt capabile să zboare și să înregistreze informații. În viitor, va fi extrem de dificil să ascunzi ceva de un astfel de gadget.

Exoskeletons

Exoskeletons este o tehnologie, descrisă în mod repetat în science fiction și testată în realitate. De fapt, nu arată la fel de impresionant ca în filme, dar funcționează așa cum ar trebui. Utilizarea sa în sfera militară are totuși preocupări bine meritate, precum și dezvoltarea oricăror noi arme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *