„ Django dezlantuit ” – „ Django Unchained ”
3 mins read

„ Django dezlantuit ” – „ Django Unchained ”

„ Django dezlantuit ” este considerat unul dintre cele mai bune filme ale ultimilor ani. Desi poate parea prea sangeros pentru gustul unora, regasiti in scenele sangeroase amprenta regizorului Quentin Tarantino – vestit pentru numeroasele filme cu cowboy in care scenele violente se terminau cu adevarate bai de sange.

De-a lungul anilor, Quentin Tarantino a dezvoltat acest stil unic de a realiza filme si multe productii ce i-au purtat numele, au avut un enorm succes la public, iar „ Django dezlantuit ” nu face exceptie!

Actiunea pe scurt!

Filmul va duce in trecut, mai exact cu doi ani inainte de Razboiul Civil, in sudul Statelor Unite, perioada in care sclavia era la putere. Printr-o pura intamplare, personajul principal Django – un sclav ce urma sa fie vandut ( interpretat de Jamie Foxx ), ajunge sa lucreze alaturi de un vanator de recompense King Schultz ( Christoph Waltz ) pentru a-l ajuta pe acesta sa captureze trei frati nelegiuiti pe capul carora fusese pusa o recompensa destul de mare.

Nu doar ca Schultz ii rascumpara libertatea lui Django ci, pe parcursul filmului, cei doi devin prieteni lasand la o parte prejudecatile societatii in care traiau si, mai ales, culoarea pielii! Fiind un om liber, Django alege sa ramana alaturi de Schultz si dupa ce si-au indeplinit misiunea, si isi doreste sa-si gaseasca sotia careia ii pierduse urma in momentul in care fostul proprietar hotarase sa-i vanda separat, ca urmare a incercarii lor de a evada.

Intr-un final, cei doi descopera mosia pe care s-ar afla sotia lui Django si afla numele proprietarului. Ei se prefac interesati de luptele de sclavi si de achizitionarea celui mai bun luptator, iar astfel reusesc sa-l cunoasca pe proprietarul mosiei, iar mai mult decat atat, sunt invitati in casa acestuia, unde Django o reintalneste pe sotia lui – insa eliberarea ei nu va fi deloc usoara!

Distributie de exceptie!

Quentin Tarantino a ales nume mari ale Hollywood-ului pentru acest film, iar pe langa Jamie Foxx si Christoph Waltz, veti mai regasi in productia cinematografica si alti actori consacrati, precum:

  • Leonardo di Caprio in rolul lui Calvin Candie – proprietarului mosiei „ Candyland ” si a sotiei lui Django;
  • Samul L. Jackson in rolul lui Stephen care, desi tot sclav, este omul de incredere al lui Calvin;
  • Frumoasa Kerry Washinghton care interpreteaza rolul sotiei lui Django.

Pentru ca un film sa aiba succes si un impact puternic asupa publicului, trebuie inevitabil sa aiba si o distributie aleasa, iar „ Django dezlantuit ” bifeaza toate elementele unei productii de calitate!

Impresii de final!

Amatorii genului cu siguranta vor ramane marcati de duritatea filmului, pentru ca sunt prezentate foarte explicit atat conditiile inumane in care traiau sclavii, precum si „ tratamentele ” pe care le primeau daca incercau sa fie liberi, daca spargeau cateva oua sau daca indrazneau sa viseze doar, la o viata mai buna!

Este prezentata povestea unui om care, desi era condamnat sa traiasca in sclavie, isi depaseste propria conditie si lupta pentru dragoste si pentru egalitate, alaturi de cel care ii devine inger pazitor – King Schultz. Cu ajutorul lui, nu doar ca isi recapata libertatea ci, mai ales, reuseste sa regaseasca cea mai importanta persoana din viata lui!

Django dezlantuit ”  are cate putin din toate – actiune, drama, dragoste – reteta perfecta pentru un film exceptional care a si castigat 2 premii Oscar, alte 28 de premii si a inregistrat nu mai putin de 53 de nominalizari! Vizionati-l cu incredere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *