Casute copii – cum o alegi pe cea mai buna
Primavara deja si-a facut aparitia, astfel timpul petrecut afara cu copiii se mareste considerabil. Cei mici adora activitatile in aer liber, caci le ofera libertate totala de miscare si consumare a energiei adunate pe parcursul zilelor mai putin calde. Daca locuiti la curte, ori aveti o terasa exterioara, as dori sa vin in ajutorul vostru cu cateva idei de jocuri.
Cum amenajam curtea sau terasa?
Este ideal sa avem cat mai multe jucarii de exterior pentru a le pune la dispozitia celui mic, astfel incat sa ne asiguram ca nu se plictiseste.
In primul rand, plantarea gazonului sau acoperirea terasei cu unul artificual, este de bun augur pentru a atenua cazaturile copiilor, astfel ranile externe fiind minime sau deloc.
Apoi putem incepe sa accesorizam locul cu una din cele mai frumoase casute pentru copii unde cei mici se pot adaposti de soare si isi continua amenajeaza interiorul cu diverse lucruri folositoare. Putem completa cu o masa si 2-3 scaunele, un dulapior unde sa isi puna puzzeluri, caiete si creioane colorate, acuarele sau orice alte jucarii le face placere.
Tot pe placul copiilor este si un tobogan sau leagan (poti gasi modele noi pe lumeabebelusilor.ro). Acestia se pot juca in voie atunci cand se plictisesc de jocurile statice, astfel consumand energia adunata.
Un cos de basket sau 2 porti pentru fotbal sunt si ele de ajutor, mai ales in cazul baietilor. Acestia isi pot exersa aptitudinile cu mingea, isi maresc conditia fizica si se pot juca impreuna cu alti copii, astfel sporind relatiile interpersonale.
Cum ii ajutam pe copii sa se dezvolte pe latura artistica?
Inca de mici, un mare atuu pentru copii este sa isi dezvolte latura artistica. Astfel, o curte sau terasa este un bun loc pentru a desfasura activitati artisitice.
De exemplu, putem sa le amenajam un mic colt de beton, unde ei sa deseneze liber cu creta. Sau un perete unde pot picta cu vopsele speciale pentru copii.
Cum ii invatam pe copii sa ne ajute la treburile de pe langa casa?
O buna metoda de a ajuta copilul sa se dezvolte cognitiv, este sa il obisnuim cu treburile casnice si cele goapodaresti.
Daca spatiul permite, putem planta impreuna plante, pomi, diverse legume. Astfel, il invatam sa aiba grija de ele, deci cultivam defapt responsabilitatea. Facem impreuna toti pasii pentru a invata intreg procesul prin care plantele trec pentru a ajunge la momentul in care noi le consumam.
De asemenea, pentru a-l invata sa pretuiasca totul mai mult, il rugam sa ne ajute atunci cand trebuie sa curatam curtea sau terasa. Evident, sarcinile lui sunt acelea care se pot indeplini mai simplu si mai usor, insa chiar si asa, puterea exercitiului si a exemplului ii ofera cunostinte multiple.
Avantajele petrecerii timpului liber in natura de catre copii:
- Sporeste cresterea imunitatii
- Ajuta la dezvoltarea cognitiva si comportamentului fata de natura
- Ajuta la dezvoltarea fizica prin intermediul jocurilor
- Dezvolta imaginatia si jocul de rol
- Sustine interactiunea cu altii copii sau animale
Ce alte activitati mai pot fi realizate in exterior?
- Mersul pe trotineta sau bicicleta
- Mersul cu rolele sau skateboard-ul
- Jocuri de societate, in locurile special amenajate
- Inot sau echitatie
- Folosirea masinutelor electrice
- Jocuri la gropa cu nisip
- Antrenamente de fotbal, basket, atletism sau rugby.
Timpul petrecut afara cu cei mici este solicitant pentru noi adultii de cele mai multe ori, dar atat de benefic pentru ei, fapt care este mai important decat orice. Le devenim astfel pe langa parinti, prieteni de joaca, iar asta reprezinta pentru ei o mandrie si bucurie enorma.Atata timp cat ii echipam corespunzator, chiar si in zilele ploioase putem gasi activitati potrivite pentru a iesi in natura cu copii.