5 greseli frecvente in bucatarie. Tu le faci?
4 mins read

5 greseli frecvente in bucatarie. Tu le faci?

Gatitul este o experienta pe care zilnic o facem pentru familie sau prieteni. Puteti realiza cele mai delicioase preparate cu o atentie sporita asupra retetelor, cat si a condimentelor pentru a nu schimba prea mult gustul mancarilor. Exista situatii in care pur si simplu ati uitat ca ati adaugat sare si din graba mai suplimentati mancarea cu acest condiment.

Sunt nenumarate moduri in care puteti gresi anumite retete, indiferent de experienta sau de cate ori ati preparat acel fel culinar.

Va vom prezenta cele mai uzuale greseli pe care le puteti face in timp ce gatiti, dar si cum sa reparati rapid, dand din nou savoare deliciilor culinare pe care le faceti.

Sarea

Sunt situatii in care probabil din neatentie ati adaugat o cantitate mult prea mare de sare in mancare. Cu totii gresim in bucatarie, chiar si cei mai buni bucatari au zile si zile in care nu le iese mancarea asa cum ar dori.

Acest lucru se poate corecta usor prin adaugarea unui cartof sau al unui morcov pentru a indulci aromele. Daca mancarea este si cu sos, puteti adauga apa sau supa nesarata, pentru a dilua usor mancarea.

Tigaia nu este incinsa

Poate va grabiti, dar nu este solutia ideala si nici timpul de preparare nu este mai rapid. O tigaie neincinsa suficient, poate produce efectul de fierbere al legumelor sau al preparatelor din carne, ele avand timp suficient pentru a se inmuia. In plus acestea se pot si lipii de tigaie, fiind mai greu de dezlipt, cat si de curatat dupa terminarea preparatelor.

De exemplu, tigaia wok trebuie folosita la o temperatura cat mai mare pentru a grabi procesul de gatire si a permite ingredientelor sa isi pastreze cat mai bine aroma.

Cutit neascutit

Intr-o bucatarie, vedeta principala poate fi cutitul. Cu acesta pregatiti toate preparatele de la curatarea legumelor, taierea fructelor si filetarea diferitelor produse din carne. Un cutit neascutit poate fi mult mai periculos decat in cazul unuia ascutit. Periodic, trebuie sa aveti grija si sa ii acordati atentie pentru a taia perfect si in siguranta toate alimentele de care aveti nevoie.

Ciorba este prea acra sau sarata

Orice bucatar, cu sau fara experienta poate gresi o ciorba sau supa la un moment dat. Un gust prea acru sau sarat poate strica gustul pe care vi-l doreati sa il oferiti apropiatilor dumneavoastra. Nici o problema. Se rezolva imediat, adaugand smantana, dand si un gust mai bun, asemanator ciorbei a la grec. Puteti spune ca asta este supriza pe care de fapt o pregateati. O oala cu capac va fi necesara pentru prepararea ciorbelor si supelor.

De regula, smantana poate anula arome puternice sau condimente, fiind des folosita pentru a regla gusturile mancarurilor.

Gatirea alimentelor prea mult sau prea putin

Fiecare ingredient dintr-o mancare are un anumit timp de a fi gatit. Pestele de regula se face mult mai repede decat alte preparate de carne, in schimb carnea de pui trebuie gatita foarte bine pentru a evita neplacerile toxinfectiilor alimentare.

In schimb carnea de vita se face ceva mai repede aceasta fiind preferata si recomandata sa fie consumata atunci cand este usor rozalie in interior. Daca este facuta mult prea mult aceasta devine tare si foarte greu de consumat.

Legumele precum morcovii si cartofii se pot destrama in cazul fierberii excesive. La celalalt capat daca nu sunt patrunsi, pot fi tari.

Prepararea mancarilor este o experienta frumoasa atunci cand sunteti atenti sau cand respectati reteta. Indiferent de greselile pe care le puteti, face cu un zambet si incredere, data viitoare nu le veti mai repeta, putandu-va lauda cu preparatul, cat si cu aromele pe care le-ati adaugat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *