Cinematografia viitorului: Blockchain și streaming, și… Maria Callas!
3 mins read

Cinematografia viitorului: Blockchain și streaming, și… Maria Callas!

Serviciile de streaming, Netflix și Amazon, sunt implicate atât în ​​producție, cât și în distribuție, încercând să găsească cheile familiei cunoscute și cinematograful care este închis pentru mulți. Potrivit lui Daniel Hyman de la SingularDTV, „astăzi, streamingul adună oameni din diferite continente în același timp, într-o sală virtuală de cinema, dar uneori trebuie să aștepți un an sau mai mulți pentru a vedea rentabilitatea investiției într-un proiect. Și, dacă această activitate este în creștere sau nu, ea poate fi judecată în măsura în care eforturile de marketing au fost justificate.

Modul în care arată blocul în cinematograf, este determinat de o singură expresie: banii colectați pentru vizionarea într-un cinematograf virtual, sunt trimiși imediat cinematografului.

„A șaptea artă” – mai mult decât oricare alta, depinde de progresul tehnologic. După cum spune Francois Klein, producătorul Digital Rise, „există astăzi oportunități de a crea o narațiune pe care nu o puteam gândi până acum. Datorită inteligenței artificiale și a realității virtuale,  putem exprima complotul și putem să construim un complot folosind mijloace complet estetice”.

Potrivit regizorului filmului „Android” Gaell Murr, „pentru noi, noi oportunități sunt o nouă modalitate de a ne angaja în creație, este foarte grozav, deoarece filmul Android se referă la producții de filme interactive care reflectă realitatea într-un mod nou, șii preia rolul naratorului, deoarece comploturile sunt create cu participarea lui. Și spre deosebire de filmul obișnuit, astăzi, complotul nu ne este cunoscut.”

Maria Callas „a revenit” la scenă … sub forma unei holograme

Una dintre cele mai mari cântărețe de operă din secolul XX, Maria Callas, a fost din nou văzută pe scena mare. A apărut în fața audienței în sala de concerte Pleyel din Paris, sub forma unei holograme. Imaginea divei, care a murit în 1977, și înregistrările originale ale vocii sale, au fost folosite pentru a crea un spectacol cu ​​o orchestră live sub conducerea lui Aymar Noon – cunoscut în special ca autor al designului muzical al jocurilor video populare. Potrivit lui Nun, dirijarea unei holograme cu voce înregistrată nu este ușoară:

„Știam că va fi dificil din punct de vedere tehnic. A trebuit să-mi amintesc fiecare tură, fiecare frază, fiecare pauză, toate trăsăturile spectacolului timp de 90 de minute „.

După spectacol, publicul a împărtășit impresii foarte contradictorii:

”Am fost emoționat, sincer, când am văzut-o așa. A fost o senzație foarte puternică. Se simțea ca și cum ar fi fost chiar acolo”.

„Callas m-a emoționat mereu, dar asta nu s-a întâmplat aici. Acest lucru este trist”.

”Aceasta este o diva, se presupune că auditorii săreau de pe locurile lor, strigau, ovaționau … Și aici au fost doar câteva clapsuri patetice la început. Oamenii se întrebau dacă este artă sau vulgaritate? Ce fac aici? Sunt implicat în asta?”

”Ea este aici, prezența ei este palpabilă. Acesta este un vibrato excepțional, aceasta este o minunată descoperire. Într-adevăr bâjbâi, simți asta, această forță, această magie”.

Spectacolul holografic „Maria Callas” este doar o parte a unui proiect mai amplu, în care organizatorii concertelor promit să prezinte publicului larg performanțele reînviate ale celor mai diferite vedete ale trecutului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *