Unul din cinci germani își implantează microcip sub piele
3 mins read

Unul din cinci germani își implantează microcip sub piele

În 2015, germanul Sven Becker a creat compania Robot („eu sunt un robot”), care vinde microchipuri NFC (Near field communication) implantate sub piele. Becker a fost primul care a oferit această tehnologie concetățenilor săi. Nu a avut mult succes. În trei sau patru zile, Sven a vândut 10 jetoane. Potrivit lui Becker, între 2000 și 3500 de germani merg cu microcircuite sub piele.

Cu câțiva ani în urmă, Sven și-a îndreptat atenția spre un microcip pe care prietenii săi l-au implantat în câinele său. Mai târziu, el a descoperit compania americană, care în acel moment tranzacționa astfel de jetoane pe piața americană. Acesta a fost punctul de plecare al creatorului de Robot.

Omul a descoperit că tehnologia oferită de compania americană era incompatibilă cu telefoanele europene. Apoi Sven a decis să experimenteze pe sine. El a comandat mai multe microcircuite și a implantat unul dintre ele sub piele între degetul mare și degetul arătător. De atunci, nu a schimbat niciodată chip-ul, deși, în opinia lui Becker, funcția de criptare în cea mai recentă versiune, funcționează mai bine.

Cum pot fi folosite microcipurile?

„După ce cumpără chip-ul, aș sfătui oamenii să meargă la un studio de piercing pentru a-l implanta. Poți să-l programezi folosind un telefon”, explică Becker. Sven spune că nu are cumpărători tipici. Oamenii vin la el de sex diferit, vârstă și cu interese diferite. Pentru mulți, microcipul a fost un înlocuitor pentru cartea de vizită, iar alții îl folosesc pe post de bilet sau de permis, nemaifiind nevoie de a scotoci prin rucsaci sau genți în căutarea acestuia, sau ca pe un permis de intrare la sala de gimnastică.

În plus, oamenii care decid să-și implanteze chip-ul nu vor mai trebui să se gândească la cumpărarea unui bilet de transport public și nu vor mai trebui să-și amintească multe parole: folosind un chip, poți intra cu ușurință într-un computer de lucru sau poștă electronică.

Potrivit lui Becker, clienții au venit la el cu cereri neobișnuite. De exemplu, o persoană a vrut să adauge la memoria microcipului un link către căsuța poștală, care conținea voința sa.

Cât de periculos este ?

În acest sens, Becker încearcă să înlăture toate îndoielile: în cuvintele sale, au apărut adevărați profesioniști și afaceriști care știu perfect cum să implanteze chip-urile. Anterior, cumpărătorii făceau totul singuri, în pachetul chip-ului existând și o seringă.

Oamenii nu îndrăznesc să adauge o mulțime de informații în memoria chip-urilor, de teamă că li se fură datele personale, deși, așa cum spun producătorii, probabilitatea ca cineva să aibă acces la el este foarte mică. Pentru a face acest lucru, utilizatorii trebuie să apropie telefonul foarte aproape de mână, la o distanță de cel mult cinci centimetri. Pentru cei care sunt încă bântuiți de teama de conservare a informațiilor, Becker dă sfaturi: „Acoperiți-vă mâna cu folie, și atunci cu siguranță nimeni nu va fura nimic de la voi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *