Unul din cinci germani își implantează microcip sub piele

În 2015, germanul Sven Becker a creat compania Robot („eu sunt un robot”), care vinde microchipuri NFC (Near field communication) implantate sub piele. Becker a fost primul care a oferit această tehnologie concetățenilor săi. Nu a avut mult succes. În trei sau patru zile, Sven a vândut 10 jetoane. Potrivit lui Becker, între 2000 și 3500 de germani merg cu microcircuite sub piele.

Cu câțiva ani în urmă, Sven și-a îndreptat atenția spre un microcip pe care prietenii săi l-au implantat în câinele său. Mai târziu, el a descoperit compania americană, care în acel moment tranzacționa astfel de jetoane pe piața americană. Acesta a fost punctul de plecare al creatorului de Robot.

Omul a descoperit că tehnologia oferită de compania americană era incompatibilă cu telefoanele europene. Apoi Sven a decis să experimenteze pe sine. El a comandat mai multe microcircuite și a implantat unul dintre ele sub piele între degetul mare și degetul arătător. De atunci, nu a schimbat niciodată chip-ul, deși, în opinia lui Becker, funcția de criptare în cea mai recentă versiune, funcționează mai bine.

Cum pot fi folosite microcipurile?

„După ce cumpără chip-ul, aș sfătui oamenii să meargă la un studio de piercing pentru a-l implanta. Poți să-l programezi folosind un telefon”, explică Becker. Sven spune că nu are cumpărători tipici. Oamenii vin la el de sex diferit, vârstă și cu interese diferite. Pentru mulți, microcipul a fost un înlocuitor pentru cartea de vizită, iar alții îl folosesc pe post de bilet sau de permis, nemaifiind nevoie de a scotoci prin rucsaci sau genți în căutarea acestuia, sau ca pe un permis de intrare la sala de gimnastică.

În plus, oamenii care decid să-și implanteze chip-ul nu vor mai trebui să se gândească la cumpărarea unui bilet de transport public și nu vor mai trebui să-și amintească multe parole: folosind un chip, poți intra cu ușurință într-un computer de lucru sau poștă electronică.

Potrivit lui Becker, clienții au venit la el cu cereri neobișnuite. De exemplu, o persoană a vrut să adauge la memoria microcipului un link către căsuța poștală, care conținea voința sa.

Cât de periculos este ?

În acest sens, Becker încearcă să înlăture toate îndoielile: în cuvintele sale, au apărut adevărați profesioniști și afaceriști care știu perfect cum să implanteze chip-urile. Anterior, cumpărătorii făceau totul singuri, în pachetul chip-ului existând și o seringă.

Oamenii nu îndrăznesc să adauge o mulțime de informații în memoria chip-urilor, de teamă că li se fură datele personale, deși, așa cum spun producătorii, probabilitatea ca cineva să aibă acces la el este foarte mică. Pentru a face acest lucru, utilizatorii trebuie să apropie telefonul foarte aproape de mână, la o distanță de cel mult cinci centimetri. Pentru cei care sunt încă bântuiți de teama de conservare a informațiilor, Becker dă sfaturi: „Acoperiți-vă mâna cu folie, și atunci cu siguranță nimeni nu va fura nimic de la voi”.

Please Post Your Comments & Reviews

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *